Door Kickers (İnceleme)

Açın kapıyı, polis!

Açın kapıyı, polis!

Günümüz shooter oyunlarının hemen hemen tamamı, yanımızda birileri olsa dahi tek başımıza fütursuzca mühimmat harcamamıza yönelik yapıda. Önüne gelene sayısız kurşun ve hatta bomba at, herkesi öldür ve yoluna devam et, özet bu. Yıllardır özlemini çektiğim şeyse taktiksel öğeleri bünyesinde barındıran yapımlar ama ne yazık ki Tom Clancy’s Rainbow Six ve S.W.A.T. serilerinden sonra bu tür hemen hemen piyasadan silindi. En son Tom Clancy’s Ghost Recon Phantoms ile bir nebze olsun kendimi avuttum ama önümüzdeki dönemde de Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege dışında böyle bir oyun piyasaya çıkmayacak gibi. Door Kickers da işte bu zaafımdan yakaladı beni ve ekran başına kilitledi.

Door Kickers, tam anlamıyla taktiksel bir operasyon oyunu. Oyunda tekli görevler ve senaryo modu yer alıyor, ilk yapmamız gerekense tekli görevleri oynayıp hem oyunu öğrenmek, hem de tecrübe kazanıp seviye atlamak. Altıncı seviyeden sonra senaryo modu açılıyor ve art arda bölümlerin yer aldığı senaryoları oynamaya başlıyoruz. 78 adet tekli görevi bitirirken bir, iki ya da üç yıldız almak önemli çünkü bu yıldızlarla oyunun zengin silah ve ekipman yelpazesindeki kilitli seçenekleri açabiliyoruz. Senaryo modundaysa önemli olan şey, görevi bitirirken adam kaybetmemek çünkü ölen geride kalıyor, sonraki görevler için kadro küçülüyor ve senaryonun son görevine gelemeden herkes ölürse de her şeye baştan başlamak gerekiyor.

Oyunun oynanış tarzı oldukça ilginç ve bir o kadar da eğlenceli. Tepe kamerasından oynanan oyunu ister gerçek zamanlı, istersek de durdura durdura oynayabiliyoruz. Gerçek zamanlı ilerlemek aksiyon dozajını arttırırken, durdura durdura oynamaksa daha temiz ve hatasız çalışmamızı sağlıyor. Her iki türlü de adamlarımızın gidecekleri yolu çizmek ve yapacakları aksiyonları tek tek belirlemek mümkün ki bu noktada seçenekler de oyun ilerledikçe bir hayli artıyor. Örneğin, bir kapıya geldiğimizde kapıyı tekmeleyip kırmak, patlayıcıyla havaya uçurmak ya da gizli kamerayla kapının ardını gözetlemek gibi seçenekler karşımıza çıkıyor. Silah kullanımındaysa düz tabancayla başladığımız serüven, dürbünlü tüfeğe kadar yol alıyor ve bu da oynanışı çeşitlendirip yapabileceğimiz daha fazla hamle sunuyor bize.

Taktiksel ve operasyon temalı aksiyon oyunlarını sevenler için şahane bir oyun Door Kickers. Silah çeşitliliği, operasyonların alternatif yollar ve hamleler ile çözülebilir olması ve pek tabii ki Steam Workshop desteği ile sonu gelmez bir içerik vaat ediyor. Ne var ki zorluk seviyesinin kimi zaman zıvanadan çıktığını da belirtmem gerek. Eğer sabrınıza ve taktik zekânıza güveniyorsanız, oyunu Steam’den satın alabilirsiniz ki alın bence, pişman olmazsınız.

8,5

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.