Goat Simulator (İnceleme)

Ne kadar da sevimli, değil mi?

Ne kadar da sevimli, değil mi?

Öyleydi de, bir şakaydı ama gerçek oldu. Nasıl mı? Hemen anlatayım. Coffee Stain Studios diye bir oyun stüdyosu var ve henüz genç bir firma olarak çok fazla oyunu da yok. Sanctum? Super Sanctum TD? Sanctum 2? İşte bu kadar, üç oyun, bir seri. Duymamış olabilirsiniz. Sonra Ocak ayında günlerden bir gün, firma kendi içerisinde ufak bir etkinlik düzenliyor ve ortaya Goat Simulator’ın prototipi çıkıyor. Böylesine tuhaf bir projeyi oyuncularla paylaşmak isteyen yapımcılar, bu prototipin videosunu YouTube’a yükledikleri an beklenmedik bir şey oluyor, video hem oyunculardan, hem de oyun basınından müthiş bir ilgi görüyor ve herkes bu prototipin -ya da benim tabirimle bu şakanın- gerçeğe dönüşmesini istiyor. Hal böyle olunca da böyle bir talebe hangi firma hayır diyebilirdi ki?

İnat etme ne olur…

Hikâye ilginç, değil mi? Sonuçta şakaydı, gerçek oldu ve elimizde bir hayvan, hem de bir keçi simülasyonu var. Peki, keçiler ne yapar? Boynuz atar, teper. İşte oyun da tam olarak bu iki aksiyon üzerine kurulu. Oyunda kontrol ettiğimiz keçiye yön vermek dışında, boynuz atma ve tepme yetilerine sahibiz. Üçüncü şahıs -ya da bu durumda üçüncü keçi- kamera açısından görüyoruz keçimizi ve içinde yer aldığımız haritayı. Etrafta dağıtacak, yerle bir edecek o kadar çok ve masum şey var ki. Bir sera, patlamaya hazır bir benzin istasyonu, “zevkle” dönenmiş bir ev, ufak bir fabrika, basit bir su eğlence parkı, insanlar, araçlar ve daha neler neler. Yapmamız gerekense istenen görevleri yerine getirmek ya da özgürce takılıp her yere, her şeye paldır küldür dalmak.

Görevleri yaparken ve keçimizi kontrol ederken bir – iki detay daha devreye giriyor aslında. Mesela bir “ragdoll” tuşu var ve bu tuşa bastığımızda ragdoll devreye giriyor, keçimiz bir anda yere seriliyor. Bunu havada uçarken de yapmak mümkün ama bu, keçinin kontrolünü kaybetmemiz anlamına geliyor. Keçiyi havada kontrol etmek, hatta ona birtakım akrobatik hareketler yapmak içinse “trick” tuşu mevcut. Bu tuş ne işe yarıyor peki? Örneğin, bizden keçiye 360, hatta 720 derece takla attırmamız isteniyor, biz de bu tuşa basıp görevi yerine getiriyoruz. Tüm bu seçenekleri ve ortaya çıkan komboları göz önüne alınca bir çeşit kaykay oyunu oynuyormuş hissine kapılabiliyor insan. Durum böyleyken yüksek skor ve kombo gibi konularda takıntılı olan kişiler, Goat Simulator ile ciddi anlamda tatmin yaşayabilirler.

…çalış senin de olur

Goat Simulator’ın ilginç bir yanı daha var ve o da sadece standart bir keçiyi kontrol etmek zorunda olmamamız. Haritanın birçok noktasına yerleştirilmiş küçük, altın keçi figürleri mevcut. Bu figürleri buldukça yeni hayvanlar kontrolümüze sunuluyor. Mesela zürafa, mesela devekuşu, mesela jetpack ile donatılmış yeni bir keçi… Farklı hayranlar devreye girince oyun Goat Simulator olmaktan çıkıyor, Giraffe Simulator ya da Ostrich Simulator oluyor bir anda. Oldu mu size şaka gibi yeni oyunlar!

Evet, bu bir şakaydı ve gerçek oldu, artık keçi, zürafa ve devekuşu kontrol ettiğimiz bir oyunumuz var. Üstelik öyle bir kapı açtı ki bu oyun, Farjay Studios’un duyurduğu Bear Simulator’ı hiç garipsemedik, onu da oynamak için “sabırsızlıkla” beklemeye başladık. Eğer bir keçiyi, bir zürafayı ya da bir devekuşunu kontrol edip ortalığı darmaduman etmek istiyorsanız, oyunu Steam’den 9.99$’a satın alabilirsiniz. İnat etmeyin, alın işte!

7,5

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.